III. GÜÇ SİSTEMLERİ KONFERANSI (GSK 2022) Ankara'da Gerçekleşti

1CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi tarafından iki yılda bir düzenlenen Güç Sistemleri Konferansı’nın üçüncüsü Ankara’da gerçekleşti. Güç sistemleri sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren GSK 2022 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Güç sistemleri alanında çalışan akademisyenleri, kamu ve özel sektör temsilcilerini buluşturan konferans 18-19 Ekim tarihlerinde, iki gün boyunca devam etti.

Güç Sistemleri Konferansı 2018

CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi (CIGRE Türkiye) tarafından organize edilen ve elektrik sektöründe yer alan kamu kuruluşları, özel şirketler ve sanayiden uzmanlar ile üniversitelerden akademisyenleri bir araya getirerek bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefleyen Güç Sistemleri Konferansı (GSK-2018) geniş bir katılımla 15-16 Kasım 2018 tarihlerinde Ankara’da yapıldı.

Konferans kapsamında; bir çağrılı bildiri ve güç sistemlerine ilişkin çeşitli konularda 30 bildiri ile bir panel yer aldı.

GÜÇ SİSTEMLERİ KONFERANSI 3 (GSK 2022) 18-19 EKİM 2022 TARİHLERİNDE ANKARA'DA DÜZENLENİYOR

CIGRE Türkiye Ulusal Komitesinin ülkemiz elektrik sektörünün paydaşlarını bir araya getirmek maksadıyla düzenlediği Güç Sistemleri Konferansı 3 (GSK2022 ) 18-19 Ekim 2022 tarihleri arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ankara’da düzenlenecek.

Konferansta hedef, elektrik mühendisliği alanında üniversite ve endüstride çalışan araştırmacıları bir araya getirerek; bildiri konularındaki çalışmalarını sunmalarına ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmak. Konferans konu başlıkları alanında 35 bildirinin sunulacağı konferansda ayrıca Özel Oturumlar, NGN ve WiE forumları düzenlenecek.

Kamu, özel sektör ve akademik kurumları, sektör uzmanlarını, uzun bir aradan sonra, bir araya getirecek olan iki günlük konferansa tüm ilgili paydaşların katılımını bekleriz.

Ayrıntılı bilgi için konferans web sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.cigreturkiye.org.tr/gsk2022

Güç Sistemleri Konferansı 2016

CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi’nin ikincisini gerçekleştirdiği “Güç Sistemleri Konferansı” 15-16 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul’ da yapıldı.

Elektrik enerjisi sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirmek amacıyla CIGRE Türkiye yapılanması tarafından düzenlenen “Güç Sistemleri Konferansı-2016”, TEİAŞ, EÜAŞ, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), TÜBİTAK UME, EMSAD ve TESAB’ın desteği ve OMICRON ile Kesir Mühendislik sponsorluğunda gerçekleştirdi.

İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Konferans Bilim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Belgin EMRE TÜRKAY ve Konferans Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Ahmet MEREV’in açılış konuşmaları ile başlayan konferans, İTÜ Elektrik fakültesi hocalarından Prof.Dr. Atilla BİR’ in “Mühendislik Tarihimiz” başlıklı söyleşisi ile devam etti. Söyleşinin ardından, İlhami ÖZŞAHİN (Oturum Başkanı-Eski TEİAŞ Genel Müdürü), Ercüment ÖZDEMİRCİ (TEİAŞ), Abdullah NADAR (TÜBİTAK MAM), Özgür YILMAZ (SIEMENS) katılımıyla “Elektrik Güç Sistemlerinin Geleceği” başlıklı panel düzenlendi.

Akıllı Şebekeler, Depolama Sistemleri, Elektriksel Malzemeler, Güç Kalitesi, Yenilebilir Enerji Kaynakları Sistem Bağlantısı ve Yüksek Gerilim Tekniği konularının ele alındığı konferansta, iki günde toplam 8 oturum gerçekleştirildi ve özel sektörden kamu sektörüne, üniversitelerden sivil toplum kuruluşlarına kadar sektörün tüm paydaşları tarafından 32 bildiri sunuldu.

Kısa süre önce kurulan CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi, Güç Sistemleri Konferansı’nı gelenekselleştirerek, hem sektörün tüm uzmanlarını bir araya getirmekte hem de CIGRE’nin Türkiye’deki tanınırlığına katkıda bulunmaktadır.

http://gsk.cigreturkiye.org.tr

 

 

GÜÇ SİSTEMLERİ KONFERANSI 3 (GSK 2022) İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

CIGRE Türkiye Ulusal Komitesinin ülkemiz elektrik sektörünün paydaşlarını bir araya getirmek maksadıyla düzenlediği Güç Sistemleri Konferansı 3 (GSK2022 ) 18-19 Ekim 2022 tarihleri arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ankara’da düzenlenecek.

Güç sistemleri konusunda çalışma yürüten tüm paydaşların biraraya getirilmesi planlanan konferansın birincisi 2016 yılında düzenlenmiş ve iki yılda bir gerçekleştirilmesi hedeflenmişti. 2018 yılında  ikincisi  gerçekleştirilen konferans pandemi koşullarında 2020 yılında yapılamadı. Konferansta hedef, elektrik mühendisliği alanında üniversite ve endüstride çalışan araştırmacıları bir araya getirerek; bildiri konularındaki çalışmalarını sunmalarına ve bilgi alışverişinde bulunmalarına yardımcı olmak.